Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния от свинско месо със зрял фасул

Яхния от свинско месо със зрял фасул

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Яхния от свинско месо със зрял фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 850 г
  • боб - 300 г (зрял)
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснатия във вода фасул измивате, отново заливате със студена вода и го сварявате на тих огън. Нарязвате месото на средно големи парчета и го задушавате заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините.

Прибавяте червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко вода и сол на вкус. Когато месото омекне, прибавяте сварения фасул.

Досолявате ястието, ако е необходимо, и варите още няколко минути. Поръсвате със ситно нарязаните джоджен, чубрица и черен пипер и поднасяте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: