Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Чорбаджийски сарми

Чорбаджийски сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чорбаджийски сарми
Снимка: Plamena Bahchevanska
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5
"Това е то да си чорбаджия - най-вкусните сарми с най-ароматната плънка за теб се правят"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - от кокошка, пуйка 850 гр.
  • кисело зеле - 1500 гр.
  • олио - 150 мл.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разпределя на порции и се задушава в мазнината, след което се посолява, поръсва се с червения пипер и се изважда.

В същата мазнина се задушава няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на зелката, след което се сваля от огъня.

Външните листа на зелката се почистват от твърдите части и се попарват с вряла вода. Във всеки лист се увива по 1 парче месо. Сармите се нареждат в тенджера върху задушеното зеле, похлупват се с чиния, заливат се с топла вода и се оставят да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

Поднасят се, като във всяка чиния се слага по 1 сарма и задушено зеле наоколо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
Става още по вкусно,когато месото се намаже леко със счукан чесън.
29.10.2013 18:42
1
1