Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пуешки станимашки сарми по стара рецепта

Пуешки станимашки сарми по стара рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки станимашки сарми по стара рецепта
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
Порции
20
"По всяко време на годината си хапваме от тези сармички с пуешко"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 кг
  • ориз - 300 г
  • кимион - 10 г Млян
  • черен пипер микс - 8 г
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кисело зеле - 2 бр. зелки средно големи
  • зелева чорба - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Премахва се кожата и се обезкостяват.

Смилат се на кайма.

Оризът се измива до бистра вода.

В купа се слага каймата.

Прибавя се измития ориз, кимион, черен пипер микс, олио и червен пипер. Сол не се прибавя.

Каймата се омесва много добре.

Завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 12 ч.

Киселото зеле се начупва на листа.

Всяко листо се почиства от ципите и се нарязва на малки парчета с размери 5 см/5 см.

След като каймата престои, във всяко парче листо се слага малко кайма, завива се на зелева сарма и се притиска в дланта, за да излезе сокът.

В тенджера на дъното се нареждат цели листа зеле.

Отгоре се нареждат плътно навитите станимашките сарми.

Най-отгоре в тенджерата сармите се завиват с цели листа зеле.

Слага се чиния, обърната надолу, така че да притиска сармите, когато се варят.

Сармите с пуешко се заливат със зелевата чорба до ръба на чинията.

Пуешки станимашки сарми по стара рецепта се варят се 2 ч. на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: