Начин на приготвяне
Смелете свинското и телешкото на кайма и посолете леко. Омесете каймата с измития и отцеден ориз и подправките, като добавите и част от мазнината.
Подберете здрави и не много дебели листа кисело зеле. Ако са големи, ги разрежете на квадрати - целта е да завиете много малки сармички.
Във всяко листо слагайте по 1 к.л. от сместа и завивайте сармичките. Подреждайте ги в тенджера с няколко зелеви листа отдолу. На ги сбивайте прекалено. Отгоре залейте с останалата мазнина и със зелев сок или равни части зелев сок и вода.
Покрийте отгоре сармите с чиния и ги варете на умерен котлон за около 90 минути или до готовност.
Рецептата е трудоемка, но си заслужава всяка отделна сармичка.
Да ви е сладко!
Коментари