Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с вино в гювече

Пилешка кавърма с вино в гювече

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешка кавърма с вино в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Богата кавърма с вино в гювече - хапнете си обилно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • лук - 6 бр.
  • гъби - 200 гр, печурки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматена паста - 6 с.л.
  • соев сос - 3 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зеленчуков бульон - 150 мл
  • олио
  • чубрица
  • бял пипер
  • пушен червен пипер
  • царевично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе и го нарязваме на кубчета.

Настъргваме лука на ренде и го разпределяме в три гювечета.

Разпределяме в тях и месото. В тиган на тих огън изсипваме виното, олиото, почистените и нарязани гъби, чесъна, зеленчуковия бульон, доматената паста, соевия сос и подправките.

След като сместа заври, добавяме царевичното нишесте и разбъркваме няколко минути.

Махаме от котлона и разпределяме зеленчуковата смес в гювечетата (месото трябва да е покрито със сместа).

Зеленчуковият бульон е достатъчно солен и не добавих сол към сочната кавърма.

Печем пилешка кавърма с вино в гювече в предварително загрята фурна на 180 °C за 30-40 минути.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: