Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кавърма»Подлучена агнешка кавърма

Подлучена агнешка кавърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Подлучена агнешка кавърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 гр. може и овче
  • лук - 2 връзки, най - добре пресен
  • чесън - 3 връзки
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, посолява се и се поръсва със ситно счукан черен пипер, залива се с малко топла вода и се пече във фурната, докато започне да се къса.

Прибавят се оризът и маслото.

Кавърмата се залива с 3 чаени чаши топла вода, разбърква се и се допича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДАНИ
ДАНИ
Всичко разбрах, само не разбрах какво правим с лукът, чесъна и киселото мляко?! И въобще всички рецепти ви са толкова смотани, че може да ги ползват само начинаещи, който идея си нямат от кулинария!
22.03.2014 16:03
2