Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Класическо бурито със соева кайма

Класическо бурито със соева кайма

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7845k1k4k11
Класическо бурито със соева кайма
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кой е казал, че за веганството има граници - ето го любимото ти класическо бурито със соева кайма."

Необходими Продукти

  • тортили - 4 питки
  • тортила чипс
  • топено сирене - 4 ч.л.
  • соева кайма - 1 шепа (200 г тофу или обикновена кайма)
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • риган
  • чили
  • ориз - ½ ч.ч.
  • кимион
  • чесън на прах
  • лук на прах
  • червен пипер
  • универсална подправка - ½ ч.л.
  • пушен червен пипер
  • лимонов сок
  • сол
  • черен боб - 1 консерва
  • гуакамоле - около 150 г
  • Доматена салца
  • домати - 2 бр.
  • червен лук - ½ бр.
  • магданоз - ⅓ - ½ връзка
  • лайм - ½ бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се накисва в гореща вода. Когато е готова, се смесва се запържва в съвсем малко сгорещена мазнина и се овкусява с подправките.

*Ако се използва обикновена кайма, се запържва в повече мазнина и се разбива, да не стане на буца. Когато е готова, раздробена, се прибавят подправките. Тофуто се натрошава, смесва се с подправките и върху хартия за печене се запича в тавичка във фурната или в еърфрайър на 200 °C за около 15 минути.

Оризът се сварява в 1.5 ч.ч. вода, овкусена с кимион, чесън на прах, червен пипер, ½ ч.л. универсална подправка.

В тенджерка или тиган се изсипва консервата боб заедно с водата от нея. Овкусява се с лук и чесън на прах, пушен червен пипер, сол и малко прясно изцеден лимонов сок. Оставя се на слаб огън до сгъстяване, като от време на време се разбърква.

За доматената салца се нарязват на дребно доматите и лукът, а магданозът се наситнява. Смесват се и се изцежда към тях сокът от лайм.

Овкусява се със сол и черен пипер на вкус.

Върху питките се намазва по 1 ч.л. топено сирене, разпределя се част от готовия ориз, отгоре каймата, черният боб, малко гуакамоле, доматената салца, поръсва се с начупен тортила чипс и всяко бурито се завива стегнато.

Кой е казал, че за веганството има граници - ето го любимото ти класическо бурито със соева кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: