Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз със соева кайма по китайски

Ориз със соева кайма по китайски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7845k1k4k11
Ориз със соева кайма по китайски
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ориз със соева кайма по китайски се сервира, като каймата със зеленчуци се изсипе в купичка върху сварения ориз."

Необходими Продукти

  • ориз - ½ ч.ч.
  • соева кайма - 1 шепа
  • гъби - 2 печурки
  • морков - ½ бр., малък
  • чушка - 1 бр.
  • лук - ¼ глава, малка
  • универсална подправка - ½ ч.л.
  • кимион - ½ к.л.
  • олио
  • джинджифил на прах - 1 - 2 щипки
  • соев сос - 1 с.л.
  • терияки сос - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри на прах - ½ к.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява в 1.5 ч.ч. вода и се посолява на вкус, когато е почти готов.

Соевата кайма се поръсва с универсалната подправки и кимион и се залива с гореща вода, колкото почти да се покрие.

Лукът, чушката и морковът се нарязват на дребно, а гъбите - на кубчета.

Зеленчуците се запържват в малко сгорещено олио. Когато поомекнат гъбите, се прибавя соевата кайма. Ако има много вода при каймата, предварително се отцежда повечето от нея.

В купичка се смесват соев сос, терияки сос, захар, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах, брашно и вода.

Разбърква се много добре, като не трябва да остават бучки. Този сос се изсипва при каймата със зеленчуците и се разбърква, докато се сгъсти и се поеме от продуктите.

Ориз със соева кайма по китайски се сервира, като каймата със зеленчуци се изсипе в купичка върху сварения ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: