Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифли с локум на Звездев

Козуначени кифли с локум на Звездев

Iv_ArabadjievaIv_Arabadjieva
Новак
6279
Козуначени кифли с локум на Звездев3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Благодарим на Звездев за тези козуначени кифлички, с удоволствие ще си ги правим често"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл хладко
  • мая - 1 кубче жива (или 2 пакетчета суха)
  • захар - 250 г (1 чаша)
  • яйца - 4 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 г
  • краве масло - 100 г меко
  • лимонова кора - настъргана кора
  • есенция коняк - 1 бр. (4 мл)
  • брашно - около 1кг
  • локум - по вкус
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр. или цяло яйце
  • мляко - малко и малко олио
  • захар - за наръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 чаша е с вместимост 250 мл.

Смесете млякото с маята, 1 супена лъжица от захарта и 150 г от брашното. Оставете да втаса. След това смесете всички продукти и замесете меко тесто (маслото може да добавите по средата на месенето, за още по-хубав резултат).

Сложете тестото в намаслена купа и го оставете на топло до утрояване на обема.

Разделете на 2, 3 или 4 части и разточете на кръгла или правоъгълна кора.

Всяка кора нарежете на 8 триъгълника, сложете плънка в основата на всеки триъгълник и навийте кифлички (общо 16 броя големи кифли, 24 броя средни или 32 броя малки).

Наредете в тава с хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 °C около 25-30 минути.

Лесни и много сполучливи козуначени кифли с локум на Звездев!

Да ви е сладко! ?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: