Начин на приготвяне
Натрошете маслените бисквити на фини трохи. Добавете 4 с.л. масло и разбъркайте, докато се смесят.
Изсипете сместа в тавичка и я разстелете равномерно, като я притиснете с чаша или лъжица.
Поставете в загрята фурна на 180 °C за 5-6 минутибдо златисто. Оставете настрана да се охлади.
Сварете сладките картофи, докато омекнат достатъчно, за да може лесно да ги пробиете с вилица или нож. Обелете ги и ги намачкайте в купа с вилица.
Добавете маслото и разбъркайте с миксер или лъжица. Прибавете захар, мед, портокалов сок и яйцата и разбъркайте добре.
След това добавете брашно, джинджифил, индийско орехче, канела, сол, екстракт от ванилия и екстракт от бадеми и разбийте до гладкост.
Изсипете сместа върху охладената основа, изравнете я и поръсете с допълнително канела.
Печете в средата на фурната на 180 °C за 45 минути.
Оставете шотландския картофен сладкиш да изстине преди сервиране.