Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Канелено-портокалови шишарки

Канелено-портокалови шишарки

Канелено-портокалови шишарки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Канелено-портокалови шишарки за една незабравима Коледа"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 50 г
  • мед - 1 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • портокали - 1 бр. кората
  • брашно - около 220 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези специални курабии в купа слагаме 1 яйце, щипка сол, 50 г захар и 1 с.л мед. Разбъркваме добре с телена бъркалка.

Добавяме 60 г краве масло (на стайна температура) и разбъркваме добре отново.

Добавяме 1/2 ч.л. канела, 1 ванилия и настъргана кора на 1 портокал (1 ч.л). Разбъркваме отново.

Пресяваме 210-220 г брашно. Добавяме 1 ч.л. бакпулвер, разбъркваме и го добавяме постепенно, докато спре да лепне по ръцете. Получаваме меко тесто.

Разделяме на 10 малки топки (малко по-големи от орех) и всяка оформяме на шишарка. С върха на малка лъжичка правим люспите шахматно върху специалните курабии.

Намазваме с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 15 минути.

Оставяме да изстинат и поръсваме канелено-портокаловите шишарки с пудра захар.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха много вкусни, благодаря за рецептата
04.01.2023 23:19