Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с мляко и зеленчуци

Гъбена супа с мляко и зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гъбена супа с мляко и зеленчуци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с тази чудна гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г култивирани печурки
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 250 мл.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 равни с.л.
  • индийско орехче - настъргано, щипка
  • магданоз
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете печурките за супата на филийки.

Моркова, селърито и главата лук нарежете на едри парчета. Сложете зеленчуците в 1 л. студена вода, добавете 1 равна ч.л. сол и сварете за 20-25 мин.

Прецедете бульона, като отделите гъбите от другите зеленчуци. В тенджера разтопете кравето масло.

Прибавете 2 равни с.л. брашно и запържете за кратко.

Излейте прясното мляко и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Разредете го до желаната гъстота със зеленчуковия бульоон и прибавете само гъбите.

Продължете варенето на гъбената супа още около 10 мин.

Поднесете с щипка настъргано индийско орехче, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.

Насладете се на Гъбена супа с мляко и зеленчуци! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: