Начин на приготвяне
Нарежете печурките за супата на филийки.
Моркова, селърито и главата лук нарежете на едри парчета. Сложете зеленчуците в 1 л. студена вода, добавете 1 равна ч.л. сол и сварете за 20-25 мин.
Прецедете бульона, като отделите гъбите от другите зеленчуци. В тенджера разтопете кравето масло.
Прибавете 2 равни с.л. брашно и запържете за кратко.
Излейте прясното мляко и бъркайте, докато сосът се сгъсти.
Разредете го до желаната гъстота със зеленчуковия бульоон и прибавете само гъбите.
Продължете варенето на гъбената супа още около 10 мин.
Поднесете с щипка настъргано индийско орехче, наситнен магданоз и няколко капки лимонов сок.
Насладете се на Гъбена супа с мляко и зеленчуци! Да ви е сладко!