Начин на приготвяне
Запържих леко ситно нарязания лук и ориза. След това ги сварих, като вместо вода изсипах пилешкия бульон и куркумата.
След като беше готов, изсипах един пакет пармезан (100 г) и 2 яйца. Разбърках хубаво и оставих да изстине.
За пълнеж използвах различни видове топено сирене. Взимам малко ориз и разстилам по дланта. Вътре слагам от топеното сирене и оформям като топче. Овалвам в разбити яйца и галета.
Едната половина аранчини стояха във фризера за 15 минути и след това бяха изпържени в хубаво загрято олио, което почти ги покриваше. След това ги изваждах с решетъчна лъжица и оставях на кухненска хартия.
Другата половина останаха във фризера до другата вечер и тогава изпържих - моите хора казаха, че повече харесват тези, които са престояли 1 денонощие във фризера.
Соса:
Изсипах много ситно нарязаните чушки и запържих леко във мултикукър Philips. Добавих доматения сок и всички подправки. Тъй като ми беше течно, добавих брашно, леко да сгъсти.
Сервирах аранчини в доматен сос със ситно нарязан магданоз.