Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Харчо - Грузинска супа с агнешко и ориз

Харчо - Грузинска супа с агнешко и ориз

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Харчо - Грузинска супа с агнешко и ориз7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Поднесете чесновата супа Харчо, поръсена с нарязани на ситно зелен лук и пресни подправки"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г на кост
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • ориз - 100 г
  • картофи - 2 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • лук - пресен
  • пикантина
  • сол
  • захар - 1 ч.л
  • магданоз - пресен
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо сваряваме до готовност, след това отделяме месото от кокала.

В тиган си запържваме нарязания на ситно лук и добавяме настъргания морков, към тях добавяме обелените и нарязани на кубчета домати.

Готвим за около 10 минути. В сух тиган си запичаме орехите, добавяме и намачкания чесън.

В дълбока тенджера си смесваме всички продукти, добавяме и измития и почистен ориз, нарязаните картофи, месото и подправките.

Наливаме вода 3 пръста над продуктите, слагаме капака и готвим до готовност агнешката супа.

Ако е необходимо, доливаме още вода към супата Харчо.

Поднасяме чеснова супа Харчо, поръсена с нарязани на ситно зелен лук и пресни подправки

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: