Начин на приготвяне
Сваряваме пилешките гърди и ги оставяме леко да изстинат. Накъсваме ги на малки парчета.
В купа слагаме яйцата, майонезата, брашното, солта, черния пипер. Разбъркваме с телена бъркалка до пълна хомогеност.
Добавяме настърганата лимонена кора и копъра. Добавяме малките парченца пилешко, по-добре се получава, ако все още пилешкото е леко топло.
Разбъркваме. Добавяме и настърганата моцарела. Разбъркваме добре. Завиваме купата с фолио и я слагаме в хладилника за минимум 40 мин.
Вадим купата от хладилника и оформяме пилешките кюфтета.
В купа слагаме Панко японски галета и добре овалваме вече оформените кюфтета от всички страни.
Панко галетата придават повече хрупкавост.
Слагаме 1-2 супени лъжица зехтин на тигана и го загряваме на макс.
Не се пържат, а се сотират. Поставяме няколко кюфтета в горещия зехтин, като оставяме разстояние между тях и след около 4 минути ги обръщаме с помощта на щипка. Трябва да получат добър загар.
По време на сотирането добавяме още малко зехтин, когато е нужен.
От цяла смес излизат около 10-12 сочни пържени кюфтета.
Подреждаме в чиния и леко посолваме всяко кюфте и изстискваме малко лимон отгоре им.
Сервираме пилешки кюфтета соте с Панко галета с резени лимон или сос по избор.