Начин на приготвяне
За бишкотите:
В два съда се разбиват белтъците и половината от захарта и жълтъците с другата половина от захарта.
Смесваме ги, като бъркаме с дървена шпатула и прибавяме брашното с бакпулвера и ваниловата захар.
Сместа пълним в пош и шприцоваме върху хартия за печене. Печем на 180 градуса до готовност.
За крема:
Разбиваме яйцата и захарта и прибавяме ваниловата захар и нишестето. Загряваме прясното мляко част от него изливаме в яйчената смес а по-малка част в разтопения шоколад, като бъркаме докато стане хомогенна смес.
Яйчената смес връщаме отново в тенджерата и на котлона, прибавяме и разтопения шоколад с млякото. Бъркаме докато се сгъсти крема.
Сглобяваме тортата, като започваме с малко от крема, отгоре редим бишкоти натопени в мляко, пак крем и така докато ни свършат продуктите. Оставяме да престои една нощ в хладилника и настъргваме отгоре малко от шоколада.