Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Джинджифилови сладки за диабетици

Джинджифилови сладки за диабетици

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Джинджифилови сладки за диабетици2 / 2
21/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
40-50 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г + за поръсване
  • подсладител - 2 ч.л. течен
  • вода - 80 мл
  • масло - 80 г
  • канела - 1/2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • сода - 3/4 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подсладителя с водата и загрейте на тих огън. Когато се смесят, добавете маслото и разбърквайте, докато получите хомогенна смес.

Добавете и подправките, свалете от огъня и разбъркайте енергично. Оставете сместа да се охлади до стайна температура без да разбърквате. Когато изстине, добавете содата, а след това и брашното, лъжица по лъжица, до получаването на меко тесто.

Замесете тестото върху предварително набрашнена повърхност. Оформете го на топка, завийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за 12 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Извадете тестото от хладилника и го разточете на много тънка кора. С помощта на формички си изрежете бисквитки и ги подредете в тава, дъното на която сте покрили с хартия за печене.

Печете бисквитките в предварително загрятата фурна за не повече от 6-8 минути. Оставете ги 3-4 минути да се охладят, след това ги прехвърлете върху решетка, докато изстинат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: