Начин на приготвяне
Нарежете чесъна и лука на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко зехтин за около 10 минути.
Изсипете доматите, водата и виното и овкусете соса със сол, риган и черен пипер. Варете го още около 25 минути. Ако ви се струва гъст, го разредете с още вода.
Сотирайте нарязаните гъби в малко зехтин.
Започнете с постния сос бешамел.
Запържете брашното в малко сгорещено олио и налейте бадемовото мляко при непрекъснато разбиване с телена бъркалка. Варете го около 10 минути до сгъстяване със сол, бял пипер и индийско орехче.
Топнете корите за лазанята за 3 минути във вряла вода.
Сипете от бешамела в правоъгълна тава, отгоре наредете няколко кори и сипете доматен сос, гъби и веган рикота.
Продължете да редите тази веган лазаня - завършете с кори и бешамел.
Печете я до готовност на 180 °C.
Веган лазанята с домати и гъби е много вкусна.