Лют сос Срирача

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Лют сос Срирача3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"Ако питате нас, можете да го хапнете с пилешко, патешко, телешко..."

Необходими Продукти

  • червен пипер - 200 г сорт серано
  • чесън - 60 г
  • оцет - 40 мл алкохолен
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените чушки се изчистват от семките и се нарязват наполовина.

Сложете ги в тенджерата, добавете почистения чесън, захарта, солта, черния пипер и алкохолния оцет (ябълков оцет никога не се използва).

Варете съставките на слаб огън за 30 минути.

Изсипете всичко в блендер, добавете 50 мл вряла вода и блендирайте добре лютия сос.

Ако искате да имате гладък сос, можете да прецедите всичко през цедка, като притиснете добре с лъжица.

Съхранявайте лют сос Срирача в хладилник.

Сосът е най-вкусен, ако е направен в деня преди употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: