Начин на приготвяне
Пресяваме царевичното брашно и към него наливаме разтопено краве масло. Посоляваме и разбъркваме с лъжица. Постепенно към сместа наливаме вода. Разбъркваме непрекъснато и оформяме тесто, като ръсваме още малко царевично брашно.
От полученото тесто правим малки топчета, които леко притискаме с длани, но внимателно, защото тестото е по-пръхкаво. Оформените крекери, слагаме в намазана с олио чиния.
Когато направим всички, изпичаме в нагрят и намазан с олио тиган с незалепващо покритие, напр. тиган за палачинки . Печем от двете страни до готовност.
Поднасяме веднага с лют сос, приготвен от разбити до хомогенност доматено пюре с майонеза и подправен с черен пипер, лют червен пипер, сол на вкус и щипка сушен джинджифил .