Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 °C. Намажете форма за торта с масло.
В голям съд смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта.
В друг съд разбийте заедно яйцата, заквасената сметана и ванилията.
В трети съд разбийте с миксер разтопеното масло и олиото.
Комбинирайте със съставките от първия съд, като разбърквате с миксер на най-ниска скорост. Добавете съставките от другия съд и разбъркайте, докато всичко се съедини, след което изсипете в тавата.
Печете шоко тортата за 50-55 минути. Охладете я.
Разтопете шоколада за глазурата в микровълновата или на котлона.
В друг съд разбийте маслото до меко и кремообразно състояние, след това добавете пудрата захар и разбъркайте. След това внимателно добавете ванилията и шоколада и разбъркайте, докато сместа стане лъскава и гладка.
Охладената специална торта нарежете и напълнете с около една четвърт от глазурата, а останалата част разпределете с пластмасова шпатула по горната част и краищата на тортата.
Охладете и сервирайте тортата чудо от шоколад.
Насладете се на чудото на шоколада!