Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Постна пита с ябълки и грис

Постна пита с ябълки и грис

VanjicaVanjica
Чирак
14120715
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постна пита с ябълки и грис3 / 3
23/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Много лесен за приготвяне и невероятно вкусен постен сладкиш с ябълки и грис ="

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • пудра захар - 100 г за поръсване
  • пълнеж
  • ябълки - 1.5 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да приготвим пълнежа за ябълковия сладкиш, като настържем ябълките, добавим захарта, ваниловата захар, канелата и лимоновата кора. Разбъркайте всичко и оставете настрани.

В съд сложете брашното, гриса, захарта и бакпулвера и разбъркайте всичко с кухненски робот. Вземете една чаша от тази смес.

Изсипете половината от сместа в сух ненамазнен съд. Помачкайте с ръката си, за да се изравни.

Върху него сложете половината от плънката. След това прехвърлете останалата смес и я изравнете. Отново поръсете с другата половина от плънката.

Накрая поръсете със сместа с гриса и оставете готовия сладкиш да престои 10 минути.

Печете сладкиша с грис 40 минути на 200 градуса. Когато се изпече, поръсете с пудрата захар, покрийте с кърпа и оставете до следващия ден, за да си пусне сока от ябълките, а тестото да омекне и да се съедини с плънката.

Да ви е сладко с тази постна пита с ябълки и грис!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: