Начин на приготвяне
Налейте вода в купа, добавете олиото и разбъркайте. Вземете една кора, намажете я със сместа, поръсете с 2 супени лъжици захар.
Сложете друга кора, след това отново я намажете със сместа и поръсете с две супени лъжици захар.
Покрийте с третата кора и отново намажете, след това подредете вишните в единия край.
Поръсете две супени лъжици галета върху вишните и поръсете 1 супена лъжица захар върху галетата. Завийте на руло и поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Повторете процедурата с останалите продукти по същия начин, направете още две ролки и ги сложете в тавата.
Намажете ги със сместа от маслото и водата и ги нарежете на парчета с желания размер (когато се изпече, да се реже по-лесно и така горната кора да не се напука).
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Извадете готовата сладка баница от фурната, оставете я да се охлади. Поръсете с пудра захар, сервирайте.
Постната пита с вишни е готова.
Съвет: Не забравяйте да използвате замразени вишни, не ги размразявайте преди употреба.
Коментари