Постна пита с вишни

VecaVeca
Мастър Шеф
296652k346
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постна пита с вишни
Снимка: Veca
1 / 6
07/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Класиката никога не излиза от мода"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 бр. тънки (около 250 г)
  • захар - 15 с.л.
  • галета - 6 с.л.
  • вишни - 400 г замразени
  • вода - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • За посипване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте вода в купа, добавете олиото и разбъркайте. Вземете една кора, намажете я със сместа, поръсете с 2 супени лъжици захар.

Сложете друга кора, след това отново я намажете със сместа и поръсете с две супени лъжици захар.

Покрийте с третата кора и отново намажете, след това подредете вишните в единия край.

Поръсете две супени лъжици галета върху вишните и поръсете 1 супена лъжица захар върху галетата. Завийте на руло и поставете в тава, застлана с хартия за печене.

Повторете процедурата с останалите продукти по същия начин, направете още две ролки и ги сложете в тавата.

Намажете ги със сместа от маслото и водата и ги нарежете на парчета с желания размер (когато се изпече, да се реже по-лесно и така горната кора да не се напука).

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Извадете готовата сладка баница от фурната, оставете я да се охлади. Поръсете с пудра захар, сервирайте.

Постната пита с вишни е готова.

Съвет: Не забравяйте да използвате замразени вишни, не ги размразявайте преди употреба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326894
Потребител#326894
Вкусно
14.05.2023 23:28