Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак със сирена

Качамак със сирена

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110417223382
Качамак със сирена
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 5
23/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако и вие обичате качамак, бързо си го пригответе по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • качамак - 500 г
  • топено сирене
  • краве сирене
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • свинско месо - 400 г
  • зеленчуков бульон
  • мащерка
  • чубрица
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Качамакът отдавна не е храната на бедняците както много хора казват. У дома сме му големи фенове, тъй като може да се комбинира с много неща, вкусен е и хранителен.

Нарязах на ситно зеленчуците и свинското месо. Задуших на тигана като добавих 3 супени лъжици соев сос. След като сместа е готова изсипах на дъното на голямо йенско стъкло и в няколко малки глинени купички.

От там на тигана изсипах вода (слагам повече от изписаното на опаковката, тъй като не обичам да е съвсем твърд когато изстине).

Когато водата завря, добавих кубчето бульон, сол, мащерка и качамака, като започнах енергично да бъркам и намалих котлона, тъй като започва да пръска.

След като стигна до желаната консистенция, изсипах върху месото. Последната стъпка - в тигана разтопих микса топени сирена и козето сирене. Когато се втечниха добре, полях върху качамака и поръсих с мащерка.

Качамакът със сирена е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: