Начин на приготвяне
Качамакът отдавна не е храната на бедняците както много хора казват. У дома сме му големи фенове, тъй като може да се комбинира с много неща, вкусен е и хранителен.
Нарязах на ситно зеленчуците и свинското месо. Задуших на тигана като добавих 3 супени лъжици соев сос. След като сместа е готова изсипах на дъното на голямо йенско стъкло и в няколко малки глинени купички.
От там на тигана изсипах вода (слагам повече от изписаното на опаковката, тъй като не обичам да е съвсем твърд когато изстине).
Когато водата завря, добавих кубчето бульон, сол, мащерка и качамака, като започнах енергично да бъркам и намалих котлона, тъй като започва да пръска.
След като стигна до желаната консистенция, изсипах върху месото. Последната стъпка - в тигана разтопих микса топени сирена и козето сирене. Когато се втечниха добре, полях върху качамака и поръсих с мащерка.
Качамакът със сирена е готов!