Начин на приготвяне
Пускаме си фурната на 200°C, през това време си приготвяме плънката.
Лука и гъбите почистваме и нарязваме, пилешкото месо също нарязваме на кубчета.
В тиган си загряваме мазнина и пържим гъбите, докато леко се зачервят.
Изваждаме ги от тигана, в същия тиган добавяме масло и си задушаваме лука, овкусяваме със сол и черен пипер.
Добавяме нарязаното пилешко месо и готвим 6-7 минути.
Добаняме гъбите и мащерката и готвим още 2-3митути.
Бутертестото разделяме на две части.
Разточваме с точилка, едната част поставяме в намазнена тавичка, сипваме плънката и покриваме с другото тесто нашия солен пай.
Намазваме със зехтин и печем до готовност пая с пилешко и гъби, като проверяваме с клечка за зъби.