Френски пай с гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френски пай с гъби1 / 2
10/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • печурки - 1 кг
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • масло - 100 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва леко, слага се в тава и се набожда с вилица. Пече се 10 минути на 200 градуса.

Гъбите се режат на тънки филийки и се запържват в маслото, като се добавя лимоновият сок. Отцеждат се.

Беконът се реже на ситно и се добавя към гъбите. Сместа се разпределя върху тестото, поръсва се с настърган кашкавал.

Яйцата се разбиват, добавя се сметаната, солта и черният пипер и сместа се излива върху тестото. Пече се 35 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: