Начин на приготвяне
Сварете полентата (царевичния грис), като загреете прясното мляко и водата.
Щом заври, намалете степента на котлона и прибавете гриса на струя, бъркайки непрекъснато.
След като се сгъсти, махнете от котлона и прибавете маслото, натрошеното сирене и ако е необходимо, сол на вкус.
Разбъркайте и разпределете сместа в намазана с масло тавичка. Оформете и малък борд по стените на тавата.
Нарежете пилешкото филе на дребни късчета. Овкусете го със сол и черен пипер.
Нарежете малка глава кромид лук и 2 скилидки чесън.
Загрейте зехтин или олио и задушете лука и чесъна за няколко минути.
След това прибавете месото. Щом месото промени цвета си, добавете каперсите, щипка сух босилек и крема сиренето. Бъркайте, докато сиренето се разтопи.
Разпределете пилешкото върху полентата и поръсете с настърган кашкавал.
Сложете соления пай да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути, до златисто.
Сервирайте пая с полента и пилешко леко охладен с чаша хубаво бяло вино.
Бон апети!
Коментари