Начин на приготвяне
Маята се разтваря с малко затоплено мляко, прибавя се захарта и брашно да стане на кашичка и се оставя да втаса.
Яйцата се разбиват с миксер, прибавят с киселото и прясното мляко, олиото.
Към тях се прибавя маята и се замесва гладко тесто. Оставя се на топло за половин час да втаса.
Готово се разделя на 9 топки.
Всяко топче се разточва с дебелина около сантиметър. Разрязва се половин диаметър и се слага до разреза от плънката и се завива в кръг като фунийка.
Всяко оформено топче се реди в кръгла тава с домакинска хартия.
Оставя се да втаса, намазва се с яйце, поръсва се със сусам и се пече в лелината пита със сирене в затоплена фурна на 170 °C за 40 мин.