Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Лелината пита със сирене

Лелината пита със сирене

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Лелината пита със сирене
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Питка със сирене, от която искаме да си отчупим още сега"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 1/2 .ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - около 700 г
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с малко затоплено мляко, прибавя се захарта и брашно да стане на кашичка и се оставя да втаса.

Яйцата се разбиват с миксер, прибавят с киселото и прясното мляко, олиото.

Към тях се прибавя маята и се замесва гладко тесто. Оставя се на топло за половин час да втаса.

Готово се разделя на 9 топки.

Всяко топче се разточва с дебелина около сантиметър. Разрязва се половин диаметър и се слага до разреза от плънката и се завива в кръг като фунийка.

Всяко оформено топче се реди в кръгла тава с домакинска хартия.

Оставя се да втаса, намазва се с яйце, поръсва се със сусам и се пече в лелината пита със сирене в затоплена фурна на 170 °C за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: