Лелината яхния

GoldGold
Чирак
3820792170
Лелината яхния1 / 2
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Някои хора събират снимки, а ние събираме вкусни семейни рецепти и ги споделяме с всички вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 400 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • грах - 200 - 300 г
  • олио
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на кубчета и го слагаме в тенджера с вода (около два-три пръста над месото). Слагаме на котлона, докато месото почти се свари и след това почистваме, измиваме, нарязваме морковите и ги добавяме в тенджерата.

Режем и лука и добавяме и него. Белим картофите, измиваме, нарязваме на кубчета и добавяме и тях. Добавяме малко олио и когато всичко омекне, слагаме и граха.

Оставяме да поври малко и с нея и след това слагаме черен пипер, чубрица и сол на вкус. За да сгъстим всичко, разбиваме брашно в една купа с малко вода.

В купата добавяме и червен пипер. Разбъркваме добре да не е на грудки и с постоянно бъркане го изсипваме в тенджерата.

Оставяме за още няколко минути да поври и махаме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: