Ябълков крем

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ябълков крем1 / 3
04/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Не прекалявайте с основното ядене, защото сме ви приготвили за десерт страхотен ябълков крем"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • пудра захар - 80 гр.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера със 100 мл вода, захлупете ги и варете на умерен огън около 20 минути, след което ги смачкайте със захарта.

Размийте нишестето в млякото и го сложете на огъня да заври. Прибавете ванилиите и изсипете получената смес към ябълковото пюре.

Разбъркайте, излейте в дълбок съд и оставете в хладилника. Може да се залее със сметана и шоколадови стърготини за топинг.

Сервирайте крема студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
41
32
20
11
Дай твоята оценка: