Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Тиквено руло с ябълков крем

Тиквено руло с ябълков крем

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Тиквено руло с ябълков крем
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Времето е много подходящо за тиквено руло с ябълков крем, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • тиква - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно от рожков - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • За крема
  • извара - 4 с.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате и режете тиквата на кубчета, след което я варите до омекване и пюрирате докато е топла. Отделяте в купа около 400-500 грама.

В друга купа разбивате яйцата заедно с меда и след това добавяте различните брашна, ванилиите и бакпулвера.

Постепенно добавяте пюрето от тиква. Получената смес разстилате върху тава с хартия за печене на тънък слой.

Печете на загрята фурна на 200 градуса за около час или до готовност. Докато блата за рулото се пече пригответе крема. Обелете и настържете ябълката.

В купа пасирайте съставките до получаване на гладка смес, по желание може да добавите и орехи.

След като блата е готов намажете равномерно от крема по целия блат и завийте внимателно на руло.

Оставете в хладилника да изстине и е готово за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: