Ябълков крем с кокос

Ябълков крем с кокос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Животът е прекалено кратък, не рискувайте, ами почвайте направо от десерта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 80 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 25 г
  • ябълки - 2 бр. големи
  • ванилия
  • канела
  • захар - 1 ч.ч. за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките от кората и семките и ги режем на парченца. В съд задушаваме със съвсем малко вода, заедно с подправките докато омекнат.

След като са вече омекнали ги пасираме на гладко пюре. Оставяме ги да се охладят. В касерола поставяме захарта и я карамелизираме

На дъното на всяка купичка сипваме по малко карамел. Така завъртаме купичката, че карамелът да облее и стените им.

Разбиваме леко яйцата със захарта и разреждаме с прясното мляко. Добавяме кокоса и ябълковото пюре.

Пълним със сместа купичките, слагаме ги в тава и сипваме в нея гореща вода. Печем крема на водна баня за около 30-40 минути.

Сервираме крема студен, обърнат в десертни чинийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: