Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки главички

Супа от агнешки главички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от агнешки главички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • ориз - ½ ч.ч.
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките главички се измиват добре със студена вода. Слагат се в тенджера и щом водата кипне, се премахва пяната. Добавят се целите моркови, лук и целина. Посолява се.

Когато месото е готово и започне да се отделя от костите, главичките се изваждат и обезкостяват. Бульонът се прецежда и в него се слагат нарязаните моркови, лук, целина и месо.

Щом заври, се добавят черният пипер и оризът. Когато се свари оризът, супата се застройва с киселото мляко и яйцето. Добавя се маслото и се наръсва с магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: