Начин на приготвяне
Овчарски мезелък от агнешки главички е рецепта за печено агнешко, но приготвено по-интересен начин.
Измити агнешки главички се заливат с вода в дълбока тенджера, добавя се сол, моркови, дафинов лист и зърна черен пипер.
Вари се до готовност, като с решетъчна лъжица се обира пяната, да остане бистър бульон.
След като се сварят главичките, се охлаждат, обезкостяват и свареното агнешко месо се къса на хапки.
В тиган се загрява масло, запържва се нарязан пресен лук, нарязан спанак с малко сол. Накрая се прибавят мащерка и джоджен.
Месото се прибавя и наливаме чаша агнешки бульон, и сварения морков, нарязан на парчета.
Прехвърля се в тавичка и печем на 180-200 градуса около 15-20 минути.
Много вкусно печено агнешко за Великден.