Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Овчарски мезелък от агнешки главички

Овчарски мезелък от агнешки главички

Овчарски мезелък от агнешки главички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
17/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Предлагаме ви едно вкусно великденско мезенце"

Необходими Продукти

  • агнешки глави - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 бр. зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • спанак - 1 купа
  • пресен лук - 3 стръка
  • мащерка - прясна
  • джоджен - пресен
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчарски мезелък от агнешки главички е рецепта за печено агнешко, но приготвено по-интересен начин.

Измити агнешки главички се заливат с вода в дълбока тенджера, добавя се сол, моркови, дафинов лист и зърна черен пипер.

Вари се до готовност, като с решетъчна лъжица се обира пяната, да остане бистър бульон.

След като се сварят главичките, се охлаждат, обезкостяват и свареното агнешко месо се къса на хапки.

В тиган се загрява масло, запържва се нарязан пресен лук, нарязан спанак с малко сол. Накрая се прибавят мащерка и джоджен.

Месото се прибавя и наливаме чаша агнешки бульон, и сварения морков, нарязан на парчета.

Прехвърля се в тавичка и печем на 180-200 градуса около 15-20 минути.

Много вкусно печено агнешко за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: