Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки главички със спанак

Супа от агнешки главички със спанак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа от агнешки главички със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • спанак - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 7 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главичките си изчистват и измиват, заливат се със студена вода, слага се малко сол и се варят на бавен огън. Като се сварят, се отделя месото, мозъкът и езикът и се връщат в бульона.

Добавя се спанакът, нарязан на ситно. Лукът се реже на ситно и се задушава в олиото и малко вода. Добавя се брашното и червеният пипер.

Налива се малко бульон, разбърква се и се излива в супата. След десет минути се добавя застройката на тънка струйка. Тя се прави от яйцата, разбити с киселото мляко. Поръсва се с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: