Начин на приготвяне
Тези италиански каноли са лесен и страшно вкусен десерт.
Първо си правим тестото, като в дълбока купа смесим съставките за него, без оцета и Марсалата. Започваме да омесваме тестото.
Когато сме месили за няколко минути, добавяме оцета и марсалата и месим до получаването на леко твърдо тесто.
Покриваме го със стреч фолио и го прибираме в хладилника за 2 часа. През това време си смесваме заквасената сметана с пудрата захар и кората от лимон.
Леко разбиваме, за да може сметаната да стане кремообразна. Отделно си намачкваме печен шамфъстък обикновен фъстък.
В малка касерола си загряваме 250 мл олио на не много силен огън. Олиото не трябва да е много горещо.
Връщаме се към тестото и го месим на плота за 1 минутка, без много да натискаме.
Разделяме го на две части. Двете части разточваме с точилка на много тънки кори. От тези кори си изрязваме с ринг или чаша големи кръгчета.
Взимаме си специалните фунийки за Каноли (можете да си направите и фунийки от алуминиево фолио, но резултатът няма да е същият).
Овалваме кръгчетата около всяка фунийка и затваряме краищата с водичка, за да слепнат добре. Пържим ги с металните фунийки за не повече от минута, като междувременно обръщаме.
Оставяме ги след това да изстинат и лесно премахваме металните фунийки от нашите Каноли.
Взимаме заквасената сметана и я прехвърляме в Пош.
С поша пълним сладките фунийки. Едната страна на канолите овалваме в натрошените фъстъци, а другата - в шамфъстъка.
Приятен апетит с моите сицилиянски Каноли със свеж сметанов крем!