Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Сицилиянски Каноли със свеж сметанов крем

Сицилиянски Каноли със свеж сметанов крем

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Канолите със свеж сметанов крем са чудесен десерт за всеки специален повод"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • свинска мас - 40 г или растителна такава
  • кристална захар - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • Жълтъка
  • марсала - 60 мл или червено вино
  • оцет - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • заквасена сметана - 800 г
  • портокали - кора от един (може малко и от сока)
  • пудра захар - 35 г
  • фъстъци - 30 г печени
  • шамфъстъци - 25 г печен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези италиански каноли са лесен и страшно вкусен десерт.

Първо си правим тестото, като в дълбока купа смесим съставките за него, без оцета и Марсалата. Започваме да омесваме тестото.

Когато сме месили за няколко минути, добавяме оцета и марсалата и месим до получаването на леко твърдо тесто.

Покриваме го със стреч фолио и го прибираме в хладилника за 2 часа. През това време си смесваме заквасената сметана с пудрата захар и кората от лимон.

Леко разбиваме, за да може сметаната да стане кремообразна. Отделно си намачкваме печен шамфъстък обикновен фъстък.

В малка касерола си загряваме 250 мл олио на не много силен огън. Олиото не трябва да е много горещо.

Връщаме се към тестото и го месим на плота за 1 минутка, без много да натискаме.

Разделяме го на две части. Двете части разточваме с точилка на много тънки кори. От тези кори си изрязваме с ринг или чаша големи кръгчета.

Взимаме си специалните фунийки за Каноли (можете да си направите и фунийки от алуминиево фолио, но резултатът няма да е същият).

Овалваме кръгчетата около всяка фунийка и затваряме краищата с водичка, за да слепнат добре. Пържим ги с металните фунийки за не повече от минута, като междувременно обръщаме.

Оставяме ги след това да изстинат и лесно премахваме металните фунийки от нашите Каноли.

Взимаме заквасената сметана и я прехвърляме в Пош.

С поша пълним сладките фунийки. Едната страна на канолите овалваме в натрошените фъстъци, а другата - в шамфъстъка.

Приятен апетит с моите сицилиянски Каноли със свеж сметанов крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: