Сръбска пилешка супа

NatalijaNatalija
Чирак
92129
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска пилешка супа
Снимка: Natalija
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не пропускайте да опитате рецептата за сръбска пилешка супа и споделете впечатленията си с нас!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 по - малки глави
  • магданоз - 4 стръка
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - половин чаена лъжичка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 20 мл
  • брашно - 1.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте 10 мл олио в тенджерата и я сложете на котлона да загрее.

Нарежете лука на малки кубчета и го добавете към олиото да къкри. Нарежете моркова на кръгчета, а пилешкото филе на малко по-едри кубчета.

След като лукът се задуши, добавете водата, пилето и моркова.

Отделете листата от стръковете магданоз, след което поставете и тях.

Добавете черния пипер и универсалната подправка, покрийте и оставете да се вари за един час.

Изсипете останалите 10 мл олио в тиган. Нарежете скилидките чесън възможно най-ситно и ги добавете към олиото.

След като се е леко запържило, добавете брашното и разбъркайте до кипване.

Изсипете получената запръжка в пилешката супа, като бъркате непрекъснато.

Оставете за още 10 минути на котлона, след което свалете от котлона и може да поставите приборите...

Сръбска пилешка супа - обядът е готов! Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: