Брауни с вишни

Шеф СашкоШеф Сашко
Новак
132
Брауни с вишни
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"На брауни с вишни никога не се отказва"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 180 г
  • вишни - 200 г, без костилки
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 125 г
  • какао - 1 с.л.
  • черен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това брауни с вишни разтопете шоколада на водна баня - най-лесно става, ако преди това е начупен на малки парчета. Загрейте фурната до 190 °C.

Охладете шоколада за 3-4 минути, за целта можете да го разбъркате с лъжица, за да изстине по-бързо.

В това време разбийте яйцата със захарта.

Добавете постепенно шоколада към яйцата при непрекъснато бъркане.

Отгоре пресейте брашното със солта и какаото.

Разбъркайте с миксер на бавна скорост.

Добавете вишните и внимателно разбъркайте с лъжица.

Излейте тестото за брауни в тавичка с хартия за печене.

Печете 20-25 минути или до суха клечка.

Готовото брауни е с леко напукана повърхност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: