Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Перфектната френска селска торта

Перфектната френска селска торта

PavlinaPavlina
Новак
220
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
155 мин.
Порции
12
"Перфектната френска селска торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 400 г
  • Крем
  • заквасена сметана - 1200 г
  • захар - 12 с.л. равни лъжици
  • сметана - 1 малка оп. сладкарска
  • пудра захар
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера разбъркваме яйцето и захарта. Добавяме мед, сода, мляко и масло.

Ври на котлона на слаб огън 15-30 мин, докато придобие карамелен цвят.

Изстива леко и се слага брашното и се замесва тесто.

Разделя се на 7 равни части, разточват се кори за торта 3 мм. Работи се върху набрашнен плот.

Пекат се платките за френска селска торта в загрята фурна на 160°C с вентилатор за 5 мин. Приготвяме крема, като разбъркаме на ръка заквасената сметана със захарта.

Избиваме си отделно сладкарската сметана с пудра захар на вкус.

Постепенно я прибавяме към заквасената, за да стане пухкав крем.

Сглобяваме сметановата торта - блат, крем, пръскаме със сладко и така до края, като завършваме с крем и поръсваме с орехи.

На мен лично перфектната френска селска торта ми харесва с изпечени такива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: