Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с орехи

Зелеви сарми с орехи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зелеви сарми с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязвате на ситно. Нарязвате лука на ситно и го задушавате в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяте ориза и пържите, докато стане прозрачен. Отстранявате от огъня и прибавяте орехите, червения пипер и останалите подправки.

Разпределяте сместа върху отделните зелеви листа и завивате сармички. Разстилате нарязаното зеле в тенджерата и нареждате отгоре сармичките.

Наливате 1 ч.ч. зелев сок и 2 ч.ч. топла вода. Затискате сармите с чиния и слагате тенджерата на силен огън. Щом заври, намалявате котлона и оставяте ястието да къкри на слаб огън до готовност.

Поднасяте сармите студени, поръсени с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: