Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Уникално бухнала баница

Уникално бухнала баница

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85740457
Уникално бухнала баница
Снимка: Niki Zhelyazkova
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Пухкава баничка за всички у дома - и за из път"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г 1 пакет
  • сирене - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази бухнала баница корите се делят на две като бройки - на две места.

Слагат се две кори, мажат се помежду им с олио, ръсят се със натрошено с вилица сирене, върху тях пак две кори и така се повтаря процедурата, докато свършат корите в купчето.

Навиват се на дебело руло и се оставят настрани.

Това се повтаря и с другата купчинка кори, пак ги навивам на руло.

Двете рула ги сложих едно до друго и с остър нож нарязах на около два сантиметра дебелина.

Всички банички розички нареждам в тава със хартия за печене.

Разпределям ги равномерно, може да има и разстояние между тях.

Поръсвам ги с олиото, което беше в чашата за намазване на корите.

В купа разбивам с вилица яйцата, добавям им и киселото мляко с 1/2 ч.л. бикарбонат, газираната вода и щипка сол.

С тази смес поливам розичките равномерно и върху всяка слагам парченце краве масло.

Пека уникално бухнала баница на 180º до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: