Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени ньоки в сметанов сос

Картофени ньоки в сметанов сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофени ньоки в сметанов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Не пропускайте възможността да опитате нашите картофени ньоки - много са вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • брашно - 300 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сметана - течна 400 мл.
  • сирене - горгонзола 250 гр. или друг вид синьо сирене
  • магданоз - пресен
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вода. Брашното се пресява. Охладените картофи се обелват и се настъргват на ситно ренде. Всичко това се замесва, като се прибавя яйцето и солта

Оформят се тънки рула с диаметър около 1. 5 см. , които се нарязват на малки късове. Изсипват се във вряща вода и се варят докато изпулват на повърхността. Изваждат се и се отцеждат.

Сметаната се загрява и се добавя нарязаното на парчета синьо сирене. Вари се, като се разбърква докато се разтопи напълно и соса се посгъсти. Към него се прибавя сварените и отцедени ньоки и варете няколко минути със соса.

Поднася се поръсени със ситно нарязан магданоз или зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: