Начин на приготвяне
Жълтъците се смесват с половината захар и се слагат на слаб огън. Бъркат се, докато захарта се стопи. Свалят се от котлона и се разбъркват, докато се сгъсти сместа.
Добавя се разбитата с останалата захар сметана и се разбърква добре. Кремът се разделя на 3 части. В едната част се добавя настърганата кора и сокът на лимоните, а в друга - на портокалите.
В третата част се сипва изцеден сок от червен грейпфрут, ягоди или какаото - в зависимост от вашето предпочитание. Трите крема се сипват един по един в голям пластмасов съд и се оставят във фризера за няколко часа.
Преди сервиране съдът се потапя за малко в гореща вода и парфето се обръща върху чиния за сервиране. По желание може да се украси допълнително.