Печен телешки джолан в гърне

IvankaIvanka
Новак
83
14/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене300 мин.
Общо315 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 377
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме джолана на парчета и го слагаме на дъното на гърне.

Обелваме и нарязваме на дребно лука, морковите и доматите, и ги прибавяме в гърнето. Заливаме с виното и поръсваме с подправките - дафинов лист и черен пипер. Посоляваме и заливаме с вода.

Похлупваме гърнето плътно с капак и замазваме с тесто, приготвено от брашно, вода и сол.

Печем в умерена фурна около 5 часа.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар