Начин на приготвяне
Овкусете месото с черния пипер и сол. В тиган загрейте олиото и маслото. Оваляйте джоланите в брашното и ги изпържете от двете страни за по 3-4 минути.
Извадете и ги прехвърлете в тавичка. В същата мазнина запържете лука, морковите, целината, чесъна, като всичко сте нарязали на едро.
Овкусете със сол, дафинов лист и мащерка. Изгасете с 200 мл вино и долейте 300 мл вода. Добавете смлените домати, разбъркайте и прехвърлете сместа при месото.
Хубаво затворете тавичката с фолио. Печете един час на 200 градуса и още три часа на 180 градуса. Пет минути преди да го извадите от фурната, махнете фолиото и оставете да се запече.
Извадете ястието и отделете по-голяма част от зеленчуците с част от бульона.
Пасирайте и върнете обратно в тавата.
Разбъркайте соса и сервирайте печеното телешко с предпочитана от вас гарнитура!
Телешкият джолан в сос е много вкусен.
Коментари