Телешки джолан в гювеч

редакция:
Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
1k1k5
Телешки джолан в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Крехък и сочен телешки джолан с ароматни подправки, домати и червено вино."

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • червено вино - 100 мл
  • масло - 70 г краве
  • соев сос - 30 мл
  • домати - 2 бр. настъргани
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива много добре и се слага да ври за 90 минути. По време на варенето се маха пяната. След това се изважда и се слага в гювеч.

Намазва се с кравето масло, поръсва се със солта и девесила. Отгоре се полива с червеното вино и соевия сос.

Настърганите домати се разпределят около джолана. Налива се 1.5 ч.ч. вода. Гювечът се похлупва и се слага във фурната.

Телешкият джолан в гювеч се пече за 90 минути на 200 градуса. След като е готов, джоланът се сервира с картофено пюре или гарнитура по желание.

Вижте също как се обезкостява джолан и колко време се пече джолан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: