Варено от телешки джолан

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Варено от телешки джолан
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Наситен вкус и неповторим аромат - ще се влюбите в нашето варено от телешко джолан от първата хапка"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 700 г
  • телешки гърди - 300 г
  • костен бульон - 1 литър
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 връзка
  • картофи - 4 бр.
  • магданоз - дръжките от 1 връзка
  • домати - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • черен пипер - смлян за поръсване
  • сол
  • За соса
  • балсамов оцет - 1/4 ч.ч.
  • хрян - 1 - 2 корана / според големината им/
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива хубаво и се почиства от ципи и сухожилия.

В голяма тенджера поставяме телешкото и добавяме студена вода, колкото да го покрие. След кипването при висока температура, посоляваме и отпенваме.

Тогава доливаме костен бульон, прибавяме лука, разрязан на две и предварително запечен, и нарязания на колелца морков.

В марличка поставям дръжките от магданоза, целината и зърната черен пипер. Оставям ястието да се вари на слаб огън - 1-2 часа, докато месото се отдели от костта.

При необходимост от течност, доливаме още горещ бульон или вода. Прибавям картофите, нарязани на едри кубчета, домата и листата от прясна целина, нарязани на ситно.

Накрая обезкостявам месото, отстранявам марлята с подправките и прибавям маслото.

Корените от хрян настъргвам на ситно ренде и овкусявам със сол и оцет.

Поднасяме телешкото варено с поръсен черен пипер и гарнираме със соса от хрян.

Вареното от телешки джолан е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stoevmobile
Stoevmobile
Любимо!
11.02.2021 18:56